torsdag den 14. januar 2016

Prinsessefestival - en rosa-pink-lyserød idé til en lille byI maj 2015 læste jeg i Nibe Avis, som jeg ser i vores weekend- og feriehus, Elfridas hus i Klæstrup, at en "Eksplosion af rosa farver præger Bislev". Da vi kørte hjemover slog vi vejen forbi den lille by syd for Nibe. Og det passede. Byens hovedgade var fyldt af blomstrende japanske kirsebærtræer. Sikke et syn. Uden at have været i Japan, tør jeg godt sige, at man følte sig henført til Japan, når kirsebærtræerne blomster overalt i det 3.000 km. lange land.

Mit hjerte banker for små byer på landet, som jeg synes fortjener en særlig opmærksomhed i deres kamp for at konkurrere med de stadigt voksende storbyer.

Her dukkede idéen op. Man skulle lave en prinsessefestival i Bislev, mens de japanske kirsebærtræer blomstrer.

Og hvad er en prinsessefestival så?
Ja, det bestemmer man jo selv, når bare man sørger for at der indgår masser af rosa og lyserøde farver og idéer i den.

Fruen og jeg brainstormede på ordet "prinsessefestival" i bilen på vej hjem, og her er nogle af de endnu meget løse idéer:
  • prinsessemøde for alle piger fra 0-10 år; børnehaver, skoler, dagplejer m.fl. kan involveres - drengene må gerne være klædt ud som prinser
  • kagekonkurrence/fælles kagebord, hvor alle kager skal indeholde noget rosa eller lyserødt
  • det lyserøde marked med salg af smykker, pynt, nips, lyserødt tøj og meget mere (arrangøren bestemmer, hvad der må sælges)
  • kunstudstilling kun med malerier/værker, hvor rosa eller lyserød er fremherskende
  • eventyrfortælling, hvor der (helst) indgår prinsesser o.lign. i eventyrerne
  • my little pony-optog, hvor heste (og ryttere) ridder lyserødt/rosa/pink-udsmykkede ned gennem hovedgaden
  • motionsløb, hvor alle deltagere skal være i lyserødt/rosa/pink (arrangører bestemmer, hvor stor en del af tøjet der skal til)

I planlægning er der bl.a. disse udfordringer:
  • at finde en dato for arrangementet, hvor man er sikker på, at de japanske kirsebær blomstrer (der må være en god lokal erfaring med det, da de japanske kirsebærtræer har stået i Bislev i en del år efterhånden).
  • at sørge for at drengene/mændene ikke blive holdt (for meget) udenfor
Hermed er ideen givet videre.

PS: andre byer som er fyldt af blomstrende japanske kirsebærtræer må gerne snuppe ideen, hvis ikke der bliver brug for den i Bislev.